Door het bestaan van een LETS-netwerk kunnen bepaalde klussen tóch gedaan worden die anders niet zouden gebeuren, omdat ze via de "gewone" economie teveel geld kosten of omdat je niet weer een beroep wilt doen op de buurman. Via het LETS netwerk krijg je ook makkelijk nieuwe contacten.

Talenten gebruiken

Met LETS kun je iemand om hulp vragen, maar ook hulp aanbieden, iets doen waar jij goed in bent en/of plezier in hebt. Vaak kun je meer dan je denkt. Via LETS komen (verborgen) talenten en vaardigheden aan de oppervlakte. Via LETS ontstaan 'nieuwe' contacten en komt onderlinge dienstverlening tot stand. Daarnaast wordt een gemeenschapszin ontwikkeld en bevorderd. Er zijn nu gemiddels 60 leden van diverse leeftijden en verschillende achtergronden. Een aantal keren per jaar kun je de ledenbijeenkomsten bezoeken om ervaringen uit te wisselen. Deze bijeenkomsten zijn meestal heel gezellig en een echte ontmoetingsplaats.

Milieu

Het ruilen en dus hergebruiken van spullen is natuurlijk goed voor het milieu, net als reparatie van kapotte spullen.

Ook wanneer je bijvoorbeeld een hogedrukreiniger, lange ladder of klopboormachine nodig hebt, hoef je die niet zelf aan te schaffen, maar kun je die lenen van een ander LETS lid.

Lid worden?

Als je interesse hebt gekregen en lid wilt worden of meer wilt weten, klik dan hier.